onsdag 23. mars 2011

Backpackerne til Oz!

Ja, ser man det, nu er vi endelig i Australia! Eller, endelig.. Thailand var herlig og det er ingenting som er endelig med å dra derifra, men man blir veldig gira og vil bare utforske nye steder hele tida, selv om stedet du befinner deg på er nokså "gemt", som noen foretrekker å kalle det! Ja, vi vil nå kalle oss en smule bortskjemte, kanskje.

Før vi begynner å brette ut om Australia og de gale surfeinstruktørene kan vi jo skrive et lite sammendrag om Thailand først;- eller hur?

Vet ikke engang hvor vi skal starte! Man kan vel si at Thailand er akkurat sånn man forestiller seg etter rykter og litt googlesurfing. Thailand har strender en nordmann bare kan drømme om og har en rolig og eksotisk atmosfære (jøss, detta ble jo litt dypt) Uansett, du lever i ei boble uten stress og bekymringer, og er vel nettopp dette en sliten og stressa turist oppsøker. Det er vel derfor man kan si at Thailand har blitt spist opp av turismen. Hvor hen du går sniker kloakklukta seg fram fra hoteller og hosteller, de forbipasserende snakker aldri thai, men tysk, svensk eller norsk. Og, om du først møter en thai er'n så innprinta med utenlandske ord at stakkarn ikke snakker annet,evt er altfor opptatt med å smiske med disse kåte, gamle tyskerne til en sengeplass for natten. . Dog skal det sies at det thailandske folk er noen av de herligste du møter; blide, hyggelige og omtenksomme. Og mer service-innstilte folk skal man lete lenge etter! "Smilets land" passer så midt i blinken, og ikke at vi er noen religionsmennesker, men kulturen og livsstilen buddhismen fører med seg, er beundrende. Hadde Norge hatt halvparten ville det ikke bare vært verdens rikeste land, men også verdens lykkeligste. Når jeg først er inne på "rikt land" temaet, må jeg bare få sagt at i Thailand kan selv en fattig backpacker føle seg rik. Det er så billig der at selv Linni Maister ville følt seg dyr.

Kort oppsummert er Thailand landet for festglade, solslikkende turister som elsker shopping og en avslappende ferie.


NUUU, back to Australia!!
Såå, vi ankom Sydney tirsdag 8. mars, etter en MEGET drug reise. Vi hadde 11 timer å slå ihjel på flyplassen i Kuala Lumpur, så da var'e ikke anna enn å finne eventyrerne i seg. - Ja akkurat, vi endte opp med å dasse rundt i noen timer og pine oss gjennom noen dyre merkebutikker før vi slo oss ned på en japansk resturant. Mer bedriten mat skal man lete lenge etter i det vi fikk servert noe som ligna på Ozzy Osbourne i flytende form. Må vel ha vært no ihjelkokt ris drukna i vann, med litt purre og kylling oppi. Det vart non løkringer på Mc'ern etter det, kan man si..  Da vi omsider kom fram til Sydney, etter en grei flytur, var det bare å legge seg langflat på senga og sove. Vi fikk ikke med oss så mye av Sydney, men vi fikk tid til å prøve ut den lokale sushien, noe som definitivt var verdt den lille byturen.

Så var det dags for surfekurs. Vi møtte en relativt trøtt gjeng kl 6 neste morgen så vi følte ikke at vi var de eneste med lite søvn. Første campen var bitteliten, og en sovesal romma vel 14-16 personer. På campen var vi ca 4 grupper, hvorav en gruppe besto av ca 20 stk.Man kan vel si det var livatt der på kvelden:) Surfing er en undervurdert sport, forresten. Du føler ikke alltid at du er så lysten på å stå opp kl 5 på morgenen, når du dagen før la deg kl 4, og hadde tatt et par drinker for mye. Men akkurat med surfing kommer du deg ikke opp fortere. Du vil bare UT UT UT i bølgene, og slenge deg på detta magiske brettet som utfører mirakler!


surfekurs!  


Og heldige var vi som fikk fortsette å surfe i 4 dager. Vi beveget oss videre til neste camp, Spot X, som var den største surfeleiren. Her var det helt utrolig, og vi fikk surfe to ganger om dagen. Surfeinstruktørene var virkelig noe for seg selv ass! Noen av dem hadde flytta dit når de var 13-14 år og bare surfa og jobba for bo og mat. Slik hadde de gjort i 10 år.. For et liv! Og alle var like; våtdrakten var godt plassert halvveis nede på venstre rumpeballe, alle var kritthvite i ansiktet av solkremen og alle, eller de fleste, hadde krøllete blondt hår. Ordet "dude", "catch the wave,man" og "chick" var ordene man brukte om man var en vaskeEKTE surfer!:) ( surferne kan minne litt om skilpadda faren til Nemo møter i filmen Nemo, om noen husker han!)
" Gutta B" fra Oslostrøket, naturligvis:)


Det var trist å forlate Spot X leir, men den tid måtte nu komme. Neste stopp var Byron Bay og her ble vi en uke. En utrolig koselig by, med fin strand og bra uteliv. Her bodde vi på et hostel som het Nomads, hvor også mange av de fra surfecampen våres bodde. Vi ble godt kjent med Laura og Maria fra "DennMAK", og 3 norske jenter fra Drammen; Sofie, Clementine og Lisa. Veldig trivelig altså!


Etter en uke gikk vi litt lei Byron og dro videre til Surfers Paradise. Ja, detta er virkelig et paradis! Seriøst, vanvittttig fint her! Stranda ligger tett inntil byen og du har kjempe høye skyskrapere 10 meter fra stranda. Det er utrolig stilig å se på! Byen er koselig, og ikke FOR stor, selvom vi fra lillehammer ville kalt det en storby. Så skal det sies at vi bare har gått feil en gang..


Byron Bay. Lisa og Hedda

Drikkelek med israelerne
I Nimbit, hippieverden
Surfers Paradise




surfing i Surfers Paradise

Shopping i Byron Bay


Beklager sen oppdatering, igjen... Men nu har dere hvertfall fått litt å lese! Ha det skøy videre, så sees vi!

Klem Marte og Hedda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar