lørdag 5. mars 2011

Hei!!

Joda, vi lever. . Som dere sikkert skjønner er backpackerlivet ikke kjent for å være av de luksuriøse, så det er ikke alltid vi har tilgang til internett, skjønner dere. Jo, nå har vi da litt å fortelle om.

Da vi ankom Koh Tao var vi klare for dykking. Vi slo oss ned i en bungalow, uten altfor høy standar, og var fornøyde med det. Koh Tao var en trivelig øy, altså. Vi møtte Zlatan her nede! Ja, trodde vi da. Han var prikk lik og like slaskete, så vi snubla da bort til han for å small-talke litt. Etter 5 min var det ganske så sikkert en bløff, da han hadde glemt hvordan det var å snakke svensk OG at han sa kunne hjelpe oss å dusje.

Men Koh Tao. . koselige butikker og folk, og herlige dykkeforhold! Vi hadde litt blanda følelser for dykkinga, vi da. Marte var ikke så gira når vi sku ut på 20 meters dyp og trikse med dykkermaska under vann. Det var nemlig slik at vi måtte lære oss "skills" på kurset, i tilfelle det sku skje noe der nede. Dette innebar bla a at vi skulle ta av dykkermaska, og sette den på igjen, under vann. Litt skummelt.. Men livet under vann er utrolig fascinerende og fredfullt. Av og til også veldig komisk, så det er godt å ha lært seg å tømme maska om man skulle få latterkrampe. De ålene der nede er ihvertfall uhyre komiske, ser ut som sånne gretne gubber som er dritsure fordi vi kommer å forstyrrer dem..
klar for dykket


Sykt mange fargerike fisker!

Gretne gamle gubben

Siste dagen i Koh Tao gjorde vi litt forskjellig. Jeg (Hedda) dro ut på fun-dive og Marte ble igjen for å jobbe med tænen. På kvelden dro vi fra øya i samme type ferje som vi ankom i. Ja, det var en halvmeter med madrass hver og ikke veldig god plass. OG, på toppen av kaka, ja,- til og med kransekaka, havna vi i et lite rom, med sengeplasser til 8. UTEN air-con. . 4 av 8 var tyskere og hadde tydeligvis bestemt seg for å vorse i dette rommet. Ved siden av oss lå det noen danske jenter som lot seg begeistre av rakkerne. Ja, hu ene ble faktisk så begeistra at hu lot han ene tysker ta MIN halve madrass for å spoone henne resten av ferjeturen. Det var jo en god latter i taxien tilbake til Phuket da, hvertfall til Martes fordel. Hu syns det var fryktelig artig at jeg alltid skulle havne med slike på disse trange ferjeturene.

5 harde timer senere var vi i Patong. Vi sjekka inn på et billig motell, og dro straka veien ned til Patong Beach. Denne dagen var vanvittig lang, i og med at vi ikke hadde sovet så mye. Vi lå å kosa oss på stranda til sola gikk ned. Deretter tok vi oss en treningsøkt på stranda, som føltes knakende godt, tross den fallende formen..

Dagen etter dro vi igjen ned til stranda, og møtte på Endre og Øystein. Dette var kjempe koselig, og vi bestemte oss for å prøve ut Sushien i Patong. Og her bør man vel også nevne at dette var Marte sin første sushi-erfaring. Dermed måtte det jo selvfølgelig skje at hun døste på med en grønn guffe (jeg ikke husker navnet på) som var vanvittig (!) sterk. Hu ble så satt ut at hun hoppa opp og løp rundt i resturanten. Men som en klok mann engang sa,- man lærer av sine feil:) Senere ble det shopping og sprell før vi gikk til hvert vårt, de til sitt luksuriøse charterhotell og vi til vårt herlige, sjarmerende backpackermotell. . .
På shoppingsenteret i patong

En heeelt insane skobutikk. Ja, vi gulper ved tanken på den ennu..

Dagen derpå dro vi til Freedom Beach, en litt avsidesliggende strand, 15 min med båt fra Patong Beach. En herlig strand med lite folk og ingen selgere (som får deg til å kjøpe dumme fløyter som du ikke klarer å spille på uansett..) Dette var en herlig dag.. Vi hang på stranda i flere timer, til vi dro tilbake igjen i 6 tida. Senere dro vi ut å sjekket utelivet, en god miks av fulle skandinavere, kåte, gamle tyskere (gjerne brente) med thaidamene under armkroken, og ladyboys overalt, som sikta seg inn på sitt neste offer. Her ble man også overfalt av ping-pong promotører, noe jeg vurderer om jeg skal gå nærmere inn på eller ikke. Jeg kan vel si så mye som at replikken; "Do I look like a girl who wants to see a  girl pop out a ball from her mouse?? I dont think so!!" stadig gjentok seg i løpet av kvelden. .
Endre og Øystein

Frihetens strand

En utakknemmelig krabbe som klikka når jeg skulle kose med den

på båten fra Freedom Beach

Resturanten på stranda, med guttaboys

Dagene etter sjekka vi ut fra motellet og sov på luksushotellet til gutta noen dager. Ja, planen var vel å dra til Karim, men så var det god stemning atte det ble noen dager til i Patong. Vi dro på en dagstur til Phi Phi Islands, for å få med oss de øyene også. Vi dro bl a til Maya Beach, der The Beach er spilt inn. Fantastisk strand og sted! Type sånn som dukker opp når du søker paradise på Google. Eneste kjipe var alle turistene som kom dit samtidig som oss, det var vel minst 30 båter på en 200 m lang strand, proppfulle av turister. Det ødela vel litt, kan man si, men kult å ha vært der. Det var en fin tur med mange fine steder, og dagen gikk veldig fort. Vi fikk shoppa en god del også, i Patong, noe som funka som lykkerus, særlig for oss jintan. Også thaimassasje da, selvfølgelig. Det er forresten vanvittig, du betaler mindre enn 40 kr for en time med brutal massasje her, mens i Norge må du punge ut 600 spenn for en halvtimes "stryking" av rygg. Helt vanvittig hvor forskjellig det er, altså!
PhiPhi Island, Maya Beach







Nå er vi i Karim og gutta sitt palass igjen, og blir her til vi drar til Australia 7. Mars. Vi ser veldig frem til å dra til Australia, selv om Thailand har vært helt konge! Vi møtte forresten Anna Ringerud her nede, veldig koselig.. It's a small world.

Vi håper dere har det suverent der hjemme også, om ikke suverent, så ihvertfall relativt hyggelig..:)

See you in two months! Glad i dere! Klem Marte og Hedda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar